Over mij

Mijn naam is Maria,

Ik ben een vrolijke, kleurrijke vrouw met een passie voor zelfontwikkeling, zingeving, leven met aandacht én klein geluk. Samen met mijn man Remmer en onze 3 kinderen woon ik in de Hoeksche Waard. Ik hou van gezellig samenzijn met familie en vrienden, een mooie podcast tijdens een lange wandeling of lol maken met mijn kids. Woorden die mij kenmerken: nuchter, creatief, optimisme, verbinding & plezier. Als coach wil ik je inspireren om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen én om keuzes te maken die goed bij je passen, zodat jij je onzekerheid kunt verruilen voor zelfvertrouwen.

Wat vooraf ging

Mijn onzekerheid.

Ben ik dan nooit onzeker? Natuurlijk wel. Ook ik ken dat gevoel heel goed. Want zelf durfde ik ook lange tijd niet echt mezelf te zijn, me uit te spreken of mijn dromen te volgen, uit angst voor afwijzing en oordeel. Die onzekerheid zorgde ervoor dat ik veel dingen die ik het liefste wilde doen, niet deed. Of juist veel tijd en energie stak in dingen die totaal niet bij mij pasten. Natuurlijk had dat ook positieve kanten, want ik leerde goed luisteren, flexibel te zijn en ontwikkelde een sterk empathisch vermogen. Alleen het allerliefst wilde ik gewoon lekker mezelf zijn.

Toen ik ontdekte dat alles wat ik dacht over mijzelf was gebaseerd op de dingen die ik geloofde over mijzelf (mijn overtuigingen) én dat ik die kon veranderen, leerde ik stap voor stap op een heel nieuwe manier naar mezelf te kijken. Ik leerde hoe ik mijn gedachten keer op keer kon vernieuwen, hoe en waar ik mijn talenten het beste kon inzetten. En vooral leerde ik dat jezelf onzeker voelen, niet mijn identiteit is.

Resultaat


Zo leerde ik heel anders in het leven te staan en ontwikkelde ik een gezond zelfbeeld. En dat geeft mij de moed om mezelf te zijn, ongeacht waar en met wie ik ben. Ik kan echt zeggen dat ik daardoor veel gelukkiger ben. Niet dat het opeens perfect is, het leven is nu eenmaal niet maakbaar, maar er is veel meer vrolijkheid en ik ervaar meer geluk en rust. Het is heerlijk om bezig te zijn met de dingen die goed bij mij passen en om een fijne balans te hebben tussen werk en gezin.

Diep verlangen

Zo ontstond in mij een diep verlangen om ook andere vrouwen te helpen die worstelen met onzekerheid en met hun zelfbeeld. Vrouwen die weten dat ze hun huidige manier van leven niet lang meer volhouden en dat er iets moet veranderen. Daarom heb ik mijn jarenlange ervaring in zorg en welzijn gecombineerd met een stevige coachopleiding en mijzelf gespecialiseerd in de ontwikkeling van vrouwen die worstelen met hun zelfbeeld, hun eigenwaarde en hun gedachten. Ik help ze weer ontdekken waar ze goed in zijn, waar ze het allerliefst hun tijd en energie in steken en hoe ze keuzes kunnen maken die daarbij passen. Zowel privé als op loopbaangebied. Zodat zij hun onzekerheid kunnen ombuigen in zelfvertrouwen en zo ook anderen weer tot inspiratie kunnen zijn.

Jarenlang werkte ik binnen zorg en welzijn als verpleegkundige en teamcoach. Ik werkte daar vanuit verschillende rollen aan de ontwikkeling en het sterker maken van (kwetsbare) mensen, vooral vrouwen. Ik had hier heel veel mooie en bijzondere ontmoetingen met mensen waar ik mee werkte. Vaak vertelden zij mij hun levensverhalen. Elk verhaal was weer anders, maar allemaal waardevolle en krachtige verhalen. Wat mij opviel was dat veel vrouwen dit zelf helemaal niet zo zagen. Zij worstelen juist met hun levensverhaal. Met de dingen die ze meemaakten, met onzekerheid en met hun dromen die ze niet durven na te jagen uit angst om te falen of te worden afgewezen. Dat raakte me diep.

Vind je het leuk om mij nog wat beter te leren kennen? Je kunt me volgen via Instagram. Of je kunt meteen een afspraak inplannen. Dan maken we kennis met elkaar en bespreken we meteen hoe ik je verder kan helpen. Wil je eerst meer weten over mijn werkwijze? Hier lees je er alles over.

Als coach ben ik aangesloten bij de NOBCO* en  de EMCC**. Mijn lidmaatschap staat garant voor de kwaliteit, ontwikkeling en professionaliteit van mij als coach. Ik werk volgens de internationale ethische code. Hier vind je mijn NOBCO-profiel.

*Nederlandse Orde van Beroepscoaches  **European Mentoring & Coaching Council